Over Ons

GESCHIEDENIS

Wij zijn een actief landbouwbedrijf, maar door de jaren heen zijn wij geëvolueerd tot een actief landbouwbedrijf met ijssalon.

In 1998 hebben Lieven en Martine het bedrijf overgenomen van zijn ouders, maar door de crisis in de varkensteelt, zijn we gestopt met de kweek van varkens. Kort daarna zijn wij, gedwongen door de lage melkprijs, naar alternatieven gaan zoeken, om een afzetmarkt te vinden voor onze melk.

Sinds kort hebben wij daarom onze binnenplaats omgetoverd tot een zonneterras en ijssalon, waar wij ondertussen meer dan 20 verschillende smaken van dagelijks vers bereid hoeve-ijs kunnen aanbieden en daarnaast ook sorbets.

ONZE ZAAK

‘t Madeliefje is een oude omwalde hoeve, gelegen op een heuvel met nog een deel van de oude wal en gracht. Op de binnenplaats, die is nu omgevormd tot een mooi terras op gazon onder de hoge oude populieren, wordt u volledig opgeslorpt in het mooi groene landschap en kunt u genieten van een betoverend uitzicht op de streek, en van heerlijk ambachtelijk hoeve-ijs.

‘t Madeliefje is gelegen bij het spaarbekken de Blankaart, vlakbij het wandelpad “Blankaartpad”. De Blankaartwandeling is een stevige wandeling (9.4km) in de omgeving van de Blankaart en het spaarbekken in Diksmuide (Woumen). De wandeling volgt de laaggelegen weiden en hooilanden, die het winterbed van de IJzer vormen.

‘t Madeliefje is ook gelegen aan verschillende fietsroutes, meerbepaald tussen fietsknooppunten 21 en 56. Deze fietstochten verbinden twee unieke natuurgebieden in de Westhoek: de IJzervallei en de IJzermonding. In beide gebieden staan symboolsoorten garant voor het herstel van natuurwaarden. Waar de zeehond ondertussen terug te vinden is in Nieuwpoort, blijft het nog even wachten om de eerste otter te zien in de Blankaart. Geniet ondertussen van de weidse landschappen en de diverse natuurgebieden onderweg!

Om even te verpozen van het wandelen of fietsen, kunt u op de binnenkoer en zonneterras van ‘t Madeliefje in alle rust genieten van ons heerlijk ambachtelijk hoeve-ijs.

10 JARIG JUBELEUM

Voor ons tienjarig bestaan kwamen wij op het idee om ons ijssalon een volledige metamorfose te laten ondergaan. Met man en macht hebben wij het afgelopen voorjaar er alles aan gedaan om tegen de Paasvakantie een volledig nieuw ijssalon te creëren.  Wij willen u dan ook van harte uitnodigen om even een kijkje te nemen op onze idyllische boerderij.